Onthaasten op Terschelling

Onthaasten op Terschelling, De term onthaasten werd in 1997 gemunt door Margreeth de Boer van VROM.
Volgens wikipedia is Onthaasten het bewust kiezen voor ontspanning. Onthaasten is een reactie op drukheid, stress, werkdruk, een burn-out. Wanneer men gaat onthaasten doet men dit door het verminderen van eigen stress, mogelijk met behulp van therapie.
Onthaasten,wordt als woord steeds vaker gebruik, ook op Terschelling. We gaan nu onthaasten als we er "uit" zijn, gaan genieten.
Een verblijf op Terschelling nodigt daar ook toe uit. Je stapt op de boot en het onthaasten begint van zelf, de snelheid gaat er uit
wanneer je langzaam richting Terschelling vaart. Op die snelheid heb je geen invloed, dus dan maar loslaten en gewoon je laten meevoeren. Voor veel mensen begint dan al het genieten, maar voor anderen is dat gewoon lastig, zij willen snel zijn, snel onthaasten.

In onze appartementen, Sophie voor 2 en de Oude Duin voor 8 personen, zien we ook vaak dat onze gasten tijd nodig hebben om zich verder te ontspannen, het werk, de drukte enz. achter zich te laten. En meestal zorgt een paar dagen Terschelling er voor dat gasten zich meer en meer ontspannen, meer rust uitstralen, gezelliger worden, letterlijk tijd voelen voor een praatje, zich thuis gaan voelen op Terschelling. Vaak hoor je dan bij vertrek, ja dit gevoel van ontspanning wil ik mee nemen naar huis. Toch gek genoeg gaan veel met de snelboot terug, zetten zelf de gang er weer in wanneer ze van Terschelling naar Harlingen varen. Kennelijk is het toch lastig om het onthaasten mee te nemen en eigen te maken. Hoe tegen strijdig het ook mag klinken, running therapie kan daar bij helpen. Bij runningtherapie ligt de nadruk niet op snelheid maar op lekker genieten van bewegen, de grens verkennen van wat gezond voor je is.

Kies je er voor om deel te nemen aan de 4 daagse Terschelling, dan leer hier handjes en voetjes aan te geven. Wil je hier meer over weten bel dan met Ben van Laake 06-40035185.

Op dit moment zijn er reeds twee ziektekosten verzekeraars die running therapie deels vergoeden, omdat ze de meerwaarde hier van hebben ontdekt.