Running therapie Terschelling

Op Terschelling is sinds kort running therapie mogelijk. Ben van Laake, woont nu ongeveer 7 jaar op Terschelling samen met zijn vrouw Marina Ruesen. Zij hebben hier een twee en een acht persoons appartement, Sophie en de Oude Duin, welke zij verhuren,de appartementen zijn beiden ook tegelijk te huren, zodat u met 10 personen prima terecht kunt voor een familie weekend. Daarnaast is Ben werkzaam als Gestalt therapeut en running therapeut, meestal na verwijzing van huisartsen.

Running therapie is nog vrij nieuw, voor Terschelling al helemaal, zoals het woord het al zegt gaat om het therapeutisch inzetten van hardlopen. Bram Bakker, psychiater heeft in de praktijk van begeleiding van mensen met depressieve klachten ervaren hoe groot de meerwaarde van een gezonde manier van sporten is en hardlopen is het meest effectief gebleken.

Het gaat dan niet om, hoe sneller hoe beter, vaak zelfs, zeker in het begin, hoe langzamer hoe beter, joggen werkt het beste. In de frisse buitenlucht zijn, een gezonde lichamelijke inspanning leveren, daarvan in gebleken dat het therapeutisch een grote meerwaarde heeft. Ook ziektekostenverzekeraars hebben dit opgemerkt, enkele vergoeden running therapie al.
De Friesland was naast de ONVZ een van de eerste, maar naar het zich laat aanzien volgen er meer zorgverzekeraars, ook zij zien de waarde van running therapie.

Running therapie is bij uitstek ook geschikt als preventie, je komt je eigen grenzen op een gezonde manier tegen, leert er beter mee omgaan en hebt zo prima gereedschap om het in de praktijk van alle dag stress beter te leren hanteren.

En zeg nou zelf, als je dan toch wat scholing nodig hebt op dat gebied, wat is er dan prettiger dan dat op Terschelling te doen. En die mogelijkheid is er nu, op individuele basis kan dat per direct en over niet al te lange tijd zal dit ook in klein groepsverband mogelijk zijn op Terschelling. In beide gevallen zal het gaan over 4 dagen op Terschelling, waar je een basis legt en tools meeneemt om beter met stress om te gaan, loopscholing krijgt en wanneer je nadien er behoefte aan hebt, kun je via email contact houden, of nog eens terug komen naar Terschelling, geen straf, toch?

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond running therapie op Terschelling, stuur dan je mail adres naar methodos@ziggo.nl dan wordt u op de hoogte gehouden.